Steun ons! 

 Help ons de kinderen van Fajar Baru  

 een betere toekomst te geven. 

Om vanuit België op een correcte manier in Indonesië te kunnen werken, moest er van de Indonesische overheid een vzw worden opgericht. Dat gebeurde in 2012. Zo werd Fajar Baru in Indonesië officieel erkend.


 Laat uw hart spreken! 


Begin 2018 verbleven er permanent 75 kinderen in het opvangtehuis van Fajar Baru. Daarnaast helpt Fajar Baru ook ambulant een aantal verwaarloosde kinderen. Dat alles kost veel geld dat we enkel dankzij de steun van veel sympathisanten kunnen bijeen brengen. Daarom vragen we ook uw hulp om de kinderen van Fajar Baru een beter leven te geven.

Naast de broodnodige financiële steun steekt Fajar Baru ook letterlijk de handen uit de mouwen. Om de 18 maanden gaan er medewerkers en sympathisanten van Fajar Baru ter plaatse om het een en ander mee te helpen organiseren en om Fajar Baru verder uit te bouwen. De reiskosten die deze Belgische helpers maken, betalen zij uit eigen zak. Helaas kon als gevolg van de coronapandemie de reis die voor 2020 gepland stond niet plaatsvinden.

Dank aan allen die Fajar Baru een warm hart toedragen en een financiële bijdrage leveren.


 Eén sprankel hoop in de ogen van een

 kind zegt alles waar wij voor werken. 

 Doneer direct via PayPal: 

 Storting met Fiscaal attest: 


 IBAN : BE82 0000 9019 7468 

 BIC CODE: BPOTBEB1 

 Melding: 13 062 001 Fajar Baru 

 Storting zonder Fiscaal attest: 


 IBAN: BE54 7370 3631 2597 

 BIC CODE: KREDBEBB 

 Melding: Steun voor Fajar Baru 

 Contact 

Contacteer ons:

 Nieuwsbrief 

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de vorderingen, acties enz om Fajar Baru vooruit te helpen!

 De Locatie 

 Een uitgestrekt land met veel mogelijkheden. 

Indonesië is een uitgestrekt land. Met bijna 2 miljoen km2 landoppervlakte is het de vijftiende grootste staat ter wereld. Maar wanneer men alle territoriale wateren rond de meer dan 17.000 eilanden mee telt, dan beschikt Indonesië over een oppervlakte van ongeveer 5 miljoen km2. Met zijn snel stijgend bevolkingsaantal en zijn sterke economische ontwikkeling kende Indonesië de laatste 20 jaren enorme maatschappelijke veranderingen. Tegenwoordig leeft meer dan de helft van de bevolking in steden terwijl het platteland steeds meer ontvolkt. Een groot gedeelte van de bevolking leeft in schrijnende armoede terwijl het land over zeer veel natuurlijke rijkdommen beschikt.

Indonesië ligt op de evenaar en heeft een aangenaam tropisch klimaat met slechts twee seizoenen: een droog seizoen en van november tot april een regenseizoen. Tijdens dit laatste kunnen er enorme overstromingen zijn. Indonesië ligt op een actieve breuklijn in de aardkorst waardoor er regelmatig vulkaanuitbarstingen en vloedgolven voorkomen.


 Cimanggis op Java 

Een van de grootste en bekendste eilanden van Indonesië is Java. In het uiterste westen ervan ligt Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Jakarta is de vierde grootste metropool ter wereld met een totale bevolking van meer dan 30 miljoen inwoners. De oppervlakte van Jakarta bedraagt ongeveer 60 op 50 km2. De stad heeft te kampen met enorme problemen, zoals extreme armoede, luchtvervuiling en verkeerschaos.

Net buiten de metropool Jakarta ligt Cimanggis. Cimanggis behoort dus niet tot Jakarta, maar tot de Javaanse provincie Depok. Het vormt een district met 6 stadjes en telt ongeveer 17.000 inwoners. Het opvangtehuis van Fajur Baru bevindt zich in een van de rustige buurten van het overigens zeer drukke Cimanggis.

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.