Translate into any language:

Ons ultiem doel… is om de verlaten kinderen een beter leven te geven in het opvangtehuis van Fajar Baru.

Een jong gestarte werkgroep uit Sint-Niklaas zet zijn schouders onder de oprichting van een opvangtehuis voor verlaten kinderen in een voorstad van Jakarta, Indonesië.

Met de eerste giften kon al een terrein aangekocht worden van 2 hectaren voor het project Fajar Baru, of “Nieuwe Dageraad”

De locatie

Bekasi, nabij Jakarta in indonesië

Indonesië is een land dat bestaat uit een aaneenschakeling van vele eilanden.
Qua inwonersaantal is het de 3e grootste staat ter wereld met 240 miljoen inwoners.
Op het eiland Java ( grootste eiland ) 130 miljoen en in de hoofdstad Jakarta met zijn voorsteden 16,5 miljoen inwoners.
Indonesië is heel gevoelig voor natuurrampen. Het bevindt zich op een actieve breuklijn, daardoor zijn er regelmatig aardbevingen en vulkanische uitbarstingen.
Het regenseizoen van november tot april zorgt dan weer voor grote overstromingen en heel het jaar door is er een smoglaag over de stad; vooral door het te drukke en chaotische verkeer.
Boven op dit alles is er nog de corruptie….

Help ons deze kinderen een beter leven te geven

Naast de broodnodige financiële steun proberen we ook letterlijk de handen uit de mouwen te steken. Op geregelde tijdstippen gaan er mensen van onze organisatie ter plaatse om het een en ander mee te helpen organiseren en om effectief Fajar Baru op te bouwen. De reiskosten die onze Belgische helpers maken betalen zij zelf uit eigen zak.
Uiteraard heeft onze organisatie ook een taak om mensen te sensibiliseren en om mensen de noodzaak te doen inzien van onze werking.
Dank aan allen die onze organisatie een warm hart toedragen…

Steun ons
Facebook Iconfacebook like button
Translate »