Translate into any language:

Ons verhaal

De nieuwe vereniging ‘Fajar Baru' (Nieuwe Dageraad) uit Sint-Niklaas is boven de doopvont gehouden. ‘Bedoeling is dat we een opvangtehuis in Jakarta (Indonesië) uitbouwen'

In 2012 ging Zuster Gaudentia van Filip Neri uit de Kalkstraat in Sint-Niklaas op bezoek in Indonesië. ‘Ik ben er de Zusters van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans gaan bezoeken en kwam ziek en overmand door emoties terug van mijn reis’, vertelt zuster Gaudentia. ‘Ik ontmoette er schrijnende toestanden waarvan kinderen het slachtoffer zijn.

Lees meer

Ontstaan van Fajar Baru

Fajar Baru is ontstaan na dat Zuster Gaudentia van de Zusters van Filip Neri uit Sint-Niklaas is teruggekomen van een missie in Indonesië. Deze missie was in het najaar 2011. Overmand door emoties vond ze toch dat er iets moest gebeuren. Vooral in de hoofdstad Jakarta was de toestand het ergst; tijdens haar verblijf in Jakarta heeft ze met eigen ogen kunnen aanschouwen dat mensen uit wanhoop hun kind achterlieten aan de kloosterpoort. 

Lees Meer

Fajar Baru België

Hier in België wordt alles gecoördineerd vanuit het klooster van de Zusters Filip Neri uit de Kalkstraat te Sint-Niklaas. Daar verblijven momenteel de 2 drijvende krachten, namelijk Zuster Gaudentia en Zuster Xaviera. In het voorjaar 2012 hebben zij een werkgroep samengesteld met een 20 tal actieve medewerkers. Het doel van onze Belgische Fajar Baru is het ondersteunen van onze zuidelijke naamgenoot met financiële hulp.

Lees meer…

Fajar Baru Indonesië

In Indonesië kunnen we rekenen op 2 sterke troeven: Pater schreurs en de Zusters van de Rozenkrans. Pater Schreurs is een Belgische pater die in1956 priester gewijd is en in 1957 op missie vertrokken, eerst naar de Filippijnen, Broussepater in Toradjaland om definitief aan te komen in 1968 in Indonesië. De zusters van de Rozenkrans zijn actief in de hoofdstad Jakarta. Zij beschikken momenteel over een klooster waar zij een gedeelte van het gebouw afstaan voor de werking van Fajar Baru.

Lees meer

Help ons deze kinderen een betere toekomst te geven.

Om op een correcte manier te kunnen werken met een noord-zuid relatie moest er van de Indonesische overheid een heuse VZW opgericht bij de notaris.
Deze procedure is reeds afgerond. Fajar Baru is nu in Indonesië officieel erkend als organisatie met betrekking tot het opvangen van verwaarloosde en verlaten kinderen !Nu reeds ( eind 2012 ) zijn er 30 kinderen die permanent verblijven in ons opvangtehuis.
De zusters zijn ook nog actief met het ambulant helpen van verwaarloosde kinderen.
één sprankel hoop in de ogen van een kind zegt alles waar wij voor werken….

Steun ons nu
Facebook Iconfacebook like button
Translate »